Íme a megoldás - így előzd meg a bőrszárazságot


Előzd meg Te is a viszkető, száraz bőrt – melyek az árulkodó jelek?


Bőrápolás krémmel

A bőrszárazság ma már gyakori problémának számít. Esetében nem beszélhetünk komoly egészségügyi problémáról, mégis kellemetlenséggel járhat, hiszen érzékennyé, sebezhetővé válik általa bőrfelületünk, esetenként hámlás is jelentkezhet, ami esztétikailag sem szép látvány. Alábbi cikkünkben nézzük meg, milyen jelek árulkodhatnak arról, hogy száraz bőröd.


A bőrszárazság sajnos gyakran előfordul, elsősorban a hidegebb, téli időszakban. Amennyiben nem vesszük időben észre, akkor már súlyosabb tünetekkel is rendelkezhet, melyek akár fájdalommal is járhatnak. Fontos, hogy a szeles, hűvös időszakban tehát ne feledkezzünk meg a bőrápolásról, ezzel is megelőzve a problémát.


Miről is ismerhetjük fel a bőrszárazságot?


Kellemetlen viszketés


Első jelei közé tartozik, ha bőrünkön kellemetlen, viszkető érzést tapasztalunk – ez nem csak a szabadban, de akár már tusolás után is jelentkezhet, ugyanis hazánkban esetenként a víz keménysége is kihívást jelenthet bőrfelületünknek. 


Ilyenkor mindenképpen fürdés után használjuk már bevált testápolónkat, ezzel is elkerülve a lehetséges következményeket.


Hámlás


Szintén árulkodó jele lehet a bőrszárazságnak, ha bőrünk felületén hámlást tapasztalunk. Fontos ugyanakkor tudni, hogy esetenként a bőrszárazságnak a hátterében bizonyos betegség is állhat – ebben az esetben érdemes szakemberhez, bőrgyógyászhoz fordulni még a komolyabb tünetek kialakulása előtt.


Vérző sebek


Ez már komolyabb tünetnek számít, mely akkor alakul ki, ha nem kezeljük időben a bőrszárazságot – ekkor már kisebb-nagyobb fájdalom is felléphet kapcsán. A sebek akkor alakulnak ki, ha már száraz bőrünk felülete nagyobb mértékben megviselt.


Mint láthatjuk, fontos, hogy odafigyeljünk bőrápolásunkra, így is elkerülve ezeket a tüneteket – a Ceralbin termékei a legtöbb bőrtípusnak megfelelnek, amellett pedig gyógyszergyári minőségű, természetes alapanyagokkal készítik őket, termékcsaládja legtöbb tagját már akár tusoláskor is használhatod – ezzel is hatékonyan fellépve a bőrszárazság ellen.
 

Szerző: TK

címkék: Szépságápolás

Kommentek


Divat

Divat

A divat olyan mint az élet: állandó körforgásban van. Napról-napra változik és bizony előfordul, hogy ami tegnap még “trend” volt az ma már idejét múlt.

 

Legyen az női, férfi, ruha, cipő, lakás- az irányvonal minig adott, azt pedig a divat diktálja.

 

Divat tippek

Divat tippek

“Én nem közelítem meg a divatot. A divat közelít meg engem.” 

 

                                                                                                                            /Daphne Guiness/

 


A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.

 

 

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Könnyű fogyás

Így hogyjál le könnyedén egy hét alatt

A fogyás nem sok mindenkinek megy, azonban sokaknak okoz komoly gondot. Itt van egy módszer, melyel azonban ez a folyamat sem lehet olyan vészes!

A gyönyörű mosoly titka

A gyönyörű mosolyhoz csak egy jó fogorvos kell

Sokan mindenáron igyekszünk elkerülni a fogorvost és bebizonyítani mind magunknak, mind másoknak, hogy tökéletesen jól megvagyunk nélküle. Ennek érdekében mindenféle csodaszereket kipróbálunk otthonunkban, hogy fogaink fehérebbek, egészségesebbek és ragyogóbbak legyenek. Ezzel azonban néha többet ártunk, mint használunk. Mostani cikkünkben bemutatjuk, hogyan segíthet a fogorvos a ragyogó mosoly elérésében.

Fogaid védelme

A fogak teljeskörű védelme napról napra

Ha teljes egészében egészséges fogakat szeretnénk, akkor a szájhigiéniánk nem szabad, hogy a napi kétszeri fogmosásban kimerüljünk. Mutatjuk, mi mindent tehetsz még a fogaid és a szád épségének, egészségének megőrzéséért.

Téli bőrápolás

A téli bőrápolás rejtelmei – ezeket kell tudnod Neked is

Télen még fontosabb a bőrápolás – ilyenkor ugyanis bőrünk könnyedén kiszáradhat, mely nem csak esztétikailag zavaró, de komoly fájdalommal is járhat. Előzd meg Te is a bőrszárazságot könnyedén – mutatjuk, hogyan!