5 tipp a mindenkit elvarázsoló, ragyogó mosolyhoz, hogyan legyenek szépek a fogaid?


5 tipp a mindenkit elvarázsoló, ragyogó mosolyhoz


Tippek ragyogó mosolyhoz

Tudtad, hogy a ragyogó mosoly a jó első benyomás titka? Egy nagyszabású kutatás szerint az amerikai felnőttek 48 százaléka szerint a mosoly a legfeledhetetlenebb tulajdonsága egy új ismeretségnek. Emellett 37 százalékuk úgy gondolja, hogy a görbe vagy foltos fogak kevésbé vonzóak. Szeretnél te is lenyűgöző, ellenállhatatlanul ragyogó mosolyt? Szakemberek árultak el 5 titkos tanácsot ehhez!


1.Kerüld az otthoni fogfehérítési módszereket!

Mindenki ragyogóan fehér fogakat szeretne, de nem szabad mindent megtennünk ennek érdekében! Az internet tele van mindenféle házi fogfehérítő praktikákkal, amik nagyon veszélyesek lehetnek. Ezért nem szabad megbízni ezekben, hanem szakemberhez kell fordulni. A YouTube egyik legmenőbb trendje a szén fogfehérítés. Ez a módszer abból áll, hogy egy fogkefével dörzsöljük a fogait egy szénből származó anyaggal. Az igazság az, hogy ez a módszer néhány ember számára világossá teheti a fogakat. De emellett komoly, hosszú távú károsodást is okozhat a zománcban, és erodálhatja a fogakat.

 

2. Fogd vissza a cukorfogyasztásodat!

Amikor bármit is fogyasztunk cukorral, a szájban lévő baktériumok a cukorral egyesülve savat termelnek. Ez a sav valójában több mint 20 percig képes megtámadni a fogakat, és tompítja ragyogó mosolyodat. A rossz hír az, hogy szinte bármiben, amit eszel, van némi cukor. Ez magában foglalja a zöldségeket és a tejtermékeket is. Azonban az olyan élelmiszerek, mint a sütemények, üdítők és cukorkák, hozzáadott cukrot tartalmaznak, amik nagyon károsak. Ezért legjobb korlátozni a nassolást. Amikor eszünk a szervezet több nyálat termel, ami képes ellensúlyozni a sav hatását, azonban ha csak kis falatokat kapkodsz be, azaz nassolsz, ez nem történik meg.

 

3. Az erős fogmosás nem feltétlenül segít!

Sokan gondolják azt, ha erősebben dörzsölik a fogaikat, akkor tisztábbak lesznek azok, több szennyeződést lehet így eltávolítani, azonban ez nem igaz. Nem feltétlenül a legjobb választás a kemény sörtéjű fogkefe sőt! Valójában az erősebb fogmosás semmilyen előnnyel nem jár. Ha túl erős fogkefével túl erősen mosunk fogat, károsíthatja az ínyt és gyengítheti a fogzománcot. Ezért ne gyakorolj túl nagy nyomást a fogakra a napi kétszeri fogmosás közben!

 

4. Ne csak fogkefét használj!

Bár az alapos fogmosás a csillogóan tiszta, és hófehér fogak alapja, ez nem elég. Ahhoz, hogy a fogak minden részletéről eltávolítsd a lepedéket –ezzel tisztává fehérré varázsold őket, és elkerüld a fogszuvasodást okozó baktériumok térnyerését- nemcsak fogkefét, hanem fogselymet, és antibakteriális szájvizet is kell használnod. Ugyanis akármilyen vékonyak is a fogkefe sörtéi, a fogak közébe nem tudnak behatolni, a fogselyemre van szükség ahhoz, hogy a fogak köze is tiszta legyen.

 

5. Gyakran látogasd meg a fogorvost!

Rengeteg ember fejében él az az elképzelés, hogy fogorvoshoz csak akkor kell menni, ha valamilyen baj van. Pedig nagyon sok fogászati probléma - többek között az emberek 90%-át érintő fogszuvasodás is- kezdetben teljesen tünetmentes. Minél hamarabb megtörténik egy fogászati probléma kezelése, annál egyszerűbb beavatkozásokra van szükség. Az idejében nem kezelt fogszuvasodás akár a fogak elvesztését is előidézheti, de a modern fogorvostudományoknak hála erre is van megoldás: fogimplantátum Budapesten. A lényeg azonban az, hogy legalább évente járj el fogorvoshoz, a fogkő leszedetése miatt, és prevenció céljából! A fogkő egyébként is elszínezi a fogakat. 
 

Szerző: VN

címkék: Szépságápolás

Kommentek


Divat

Divat

A divat olyan mint az élet: állandó körforgásban van. Napról-napra változik és bizony előfordul, hogy ami tegnap még “trend” volt az ma már idejét múlt.

 

Legyen az női, férfi, ruha, cipő, lakás- az irányvonal minig adott, azt pedig a divat diktálja.

 

Divat tippek

Divat tippek

“Én nem közelítem meg a divatot. A divat közelít meg engem.” 

 

                                                                                                                            /Daphne Guiness/

 


A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.

 

 

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövege



Cikkek

Könnyű fogyás

Így hogyjál le könnyedén egy hét alatt

A fogyás nem sok mindenkinek megy, azonban sokaknak okoz komoly gondot. Itt van egy módszer, melyel azonban ez a folyamat sem lehet olyan vészes!

Tippek ragyogó mosolyhoz

5 tipp a mindenkit elvarázsoló, ragyogó mosolyhoz

Tudtad, hogy a ragyogó mosoly a jó első benyomás titka? Egy nagyszabású kutatás szerint az amerikai felnőttek 48 százaléka szerint a mosoly a legfeledhetetlenebb tulajdonsága egy új ismeretségnek. Emellett 37 százalékuk úgy gondolja, hogy a görbe vagy foltos fogak kevésbé vonzóak. Szeretnél te is lenyűgöző, ellenállhatatlanul ragyogó mosolyt? Szakemberek árultak el 5 titkos tanácsot ehhez!

tágas iroda

5 tipp, amivel tágasabbnak tűnhet irodád!

Szeretnéd, ha szűkös irodád tágabbnak, világosabbnak látszana? Mutatunk néhány tippet, amivel átalakíthatod a teret és elérheted ezt!

Kis helyiségből tágas, világos szoba – trükkök, amelyekkel elérheted

A világos, tágas tereket mindannyian szeretjük – sajnos azonban nem mindannyian engedhetjük meg magunknak. Mit tehetsz azért, hogy kis szobád optikailag tágasabbnak, világosabbnak tűnjön? Mutatjuk!