Optikai tunning kis helyiségeknek: így mutasd nagyobbnak, világosabbnak a teret


Kis helyiségből tágas, világos szoba – trükkök, amelyekkel elérheted


A világos, tágas tereket mindannyian szeretjük – sajnos azonban nem mindannyian engedhetjük meg magunknak. Mit tehetsz azért, hogy kis szobád optikailag tágasabbnak, világosabbnak tűnjön? Mutatjuk! 


Legyen szó akár egy irodáról, akár a nappalidról vagy éppen a dolgozószobáról, biztosak vagyunk benne hogy szeretnéd, hogy az a helyiség világos és tágas legyen – vagy legalábbis annak tűnjön. Szerencsére a lakberendezésben is könnyedén alkalmazhatod az optikai csalódásokat előnyödre, ha tudod, mi a célod! Mutatjuk a legjobb megoldásokat, ha szeretnéd nagyobbnak mutatni a teret, több fényt engedni a szobába! 

 

Játssz a színekkel! 

A színek gondos megválasztása az egyik legfontosabb feladatod, ha szeretnéd a helyiséget optikailag nagyobbnak mutatni. A világos, paszteles árnyalatok a barátaid ebben – hiszen ezek kevésbé nyelik el a fényt, és optikailag világosabbnak, nagyobbnak mutatják a szobát! Természetesen nem kell teljes egészében lemondanod kedvenc sötét árnyalatodról sem, azonban érdemes minimalizálni. A festés során egy-egy fal sötétebbre történő mázolásával különleges optikai hatást érhetsz el: például ha két oldalfalat festesz sötétebbre az hosszabbnak mutatja majd a szobát, ha pedig a plafonra választasz erősebb színt, az optikailag kisebbnek mutatja a belmagasságot. 

 

Alacsony, kisebb méretű bútorok

Ha egy kis helyiséget szeretnél praktikusan és optikailag is megfelelően berendezni, nagyon fontos hogy a bútorok is a helyiség méretéhez legyenek igazítva. Bár a robosztus, nagyméretű szekrények, kanapék, asztalok varázslatosan szépek tudnak lenni és igazi luxus érzetet keltenek, azok optikailag kisebbnek mutatják a teret. Válassz inkább alacsony bútorokat, lehetőség szerint kisebbeket és letisztult design-nal rendelkezőket! 

 

Sok természetes fény

A természetes fény a legjobb barátod! Bár tény, hogy lámpákkal és trükkös megvilágítással is sokat tehetsz azért hogy a helyiség nagyobbnak tűnjön, a legjobb mindig, ha a természetes fényforrásokat támogatod. A nagy ablakok, takarás nélküli üvegfelületek kiváló lehetőségeket nyújtanak erre, sőt, akár a térelválasztók is készülhetnek átlátszó anyagból! Az üveg térelválasztó megoldások kiváló lehetőséget nyújtanak, hogy a teret több részre tagold anélkül, hogy sötét, kis helyiségeket generálnál. 

 

A kevesebb néha több! 

A dekorációs elemeket mind imádjuk, azonban hajlamosak vagyunk túlzásba esni e téren. Egy kis helyiség berendezésekor nagyon fontos ügyelni rá, hogy az ne legyen túlzsúfolt – hiszen az nem csak sok lehetőséget vesz el a praktikus elemektől, de szűknek, kicsinek is érezteti a teret. 


Éppen ezért a dekorációs elemek kiválasztásakor törekedj a minimálisra: csak annyit használj egyszerre, ami még nem hat zsúfoltnak. 

 

Tükrök, mindenhova. 

A tükrök, vagy tükrökkel ellátott dekorációs elemek nagyon jó barátaid, ha szeretnéd a teret nagyobbnak, világosabbnak mutatni. A tükrök ebben sokat segíthetnek: például ha az ablakkal szemközti falra is helyezel belőle, azzal segítheted a természetes fény áramlását a szobában amellett, hogy az nagyobbnak, tágasabbnak is fog látszani. 

címkék:

Kommentek


Divat

Divat

A divat olyan mint az élet: állandó körforgásban van. Napról-napra változik és bizony előfordul, hogy ami tegnap még “trend” volt az ma már idejét múlt.

 

Legyen az női, férfi, ruha, cipő, lakás- az irányvonal minig adott, azt pedig a divat diktálja.

 

Divat tippek

Divat tippek

“Én nem közelítem meg a divatot. A divat közelít meg engem.” 

 

                                                                                                                            /Daphne Guiness/

 


A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.

 

 

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Könnyű fogyás

Így hogyjál le könnyedén egy hét alatt

A fogyás nem sok mindenkinek megy, azonban sokaknak okoz komoly gondot. Itt van egy módszer, melyel azonban ez a folyamat sem lehet olyan vészes!

Tippek ragyogó mosolyhoz

5 tipp a mindenkit elvarázsoló, ragyogó mosolyhoz

Tudtad, hogy a ragyogó mosoly a jó első benyomás titka? Egy nagyszabású kutatás szerint az amerikai felnőttek 48 százaléka szerint a mosoly a legfeledhetetlenebb tulajdonsága egy új ismeretségnek. Emellett 37 százalékuk úgy gondolja, hogy a görbe vagy foltos fogak kevésbé vonzóak. Szeretnél te is lenyűgöző, ellenállhatatlanul ragyogó mosolyt? Szakemberek árultak el 5 titkos tanácsot ehhez!

tágas iroda

5 tipp, amivel tágasabbnak tűnhet irodád!

Szeretnéd, ha szűkös irodád tágabbnak, világosabbnak látszana? Mutatunk néhány tippet, amivel átalakíthatod a teret és elérheted ezt!

Kis helyiségből tágas, világos szoba – trükkök, amelyekkel elérheted

A világos, tágas tereket mindannyian szeretjük – sajnos azonban nem mindannyian engedhetjük meg magunknak. Mit tehetsz azért, hogy kis szobád optikailag tágasabbnak, világosabbnak tűnjön? Mutatjuk!