A nagy játékbaba körkép: ezeket érdemes átgondolnod, mielőtt játékbabát választasz!


A nagy játékbaba körkép: ezeket érdemes átgondolnod, mielőtt játékbabát választasz!


A nagy játékbaba körkép: ezeket érdemes átgondolnod, mielőtt játékbabát választasz!

Kislányos szülőként biztosan Te is rengetegszer találkoztál már a játékbabák jelentőségén a nevelésben. Nem csak kiváló játszó partnerek ezek a gyönyörű babák a gyermek számára, de számos módon segítik is őt a fejlődésben! Nincs könnyű dolgod azonban, ha a tökéletes játékbabát keresed. Mutatjuk, mire érdemes figyelni!


A játékbabák minősége: az elsődleges szempont

Egy játékbaba sokszor akkora kedvenccé válik a kisgyermek számára, hogy akár éveken keresztül is „nyúzza” őt – sőt, sok baba még felnőtt korban is a polcon pihen, mintegy gyermekkori emlékként… Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőséget választasz.
A játékbaba anyaga, a precíz összerakás feltétlen fontos tényező: ha például egy hajasbabának hullik a haja, az nem csak a szépségét veszélyezteti, de gyermeked akár le is nyelheti! 
 

Játékbaba vásárlás: pontosan minek, kinek, milyen alkalomra?

Fontos a játékbaba vásárlás előtt mérlegelni azt is, hogy pontosan milyen céllal vesszük azt meg.

Hogy a bölcsibe, oviba magával vihesse a gyerek, és biztonságérzetet adjon neki? Ebben az esetben érdemes kisebb méretű babát választani!

Hogy leküzdjük a testvérféltékenységet, együtt tudjunk babázni vele? Érdemes élethű játékbabát választani! 

Hogy tudjon vele aludni a gyerek? Válasszunk rongybabát!

Hogy fodrászkodhasson, kisbarátaival együtt játszhasson babájával? Egy hajasbaba lesz a tökéletes választás! 
 

 

Extrém megoldások a játékbabák között

Ha egy kicsit jobban körülnézel a piacon, láthatod, hogy a játékbaba kínálat szinte végtelen – így valóban csak a Ti preferenciáitok befolyásolják azt, hogy milyen kisbarátot választotok a gyermeknek. A fentieken kívül találkozhattok még a reborn babákkal (amelyek teljes mértékben élethűek – ezeket általában nem annyira kisgyermekeknek, mint inkább gyűjtőknek ajánlják), illetve akár a trendi, arc nélküli Santoro Gorjuss babákkal is (amelyek a Waldorf pedagógia szerint tökéletes fejlesztő játékok, hiszen a kifejezéstelen arcra a gyermek bármilyen érzelmet rá tud képzelni, így sokkal színesebb történeteket is el tud vele játszani). 

címkék:

Kommentek


Divat

Divat

A divat olyan mint az élet: állandó körforgásban van. Napról-napra változik és bizony előfordul, hogy ami tegnap még “trend” volt az ma már idejét múlt.

 

Legyen az női, férfi, ruha, cipő, lakás- az irányvonal minig adott, azt pedig a divat diktálja.

 

Divat tippek

Divat tippek

“Én nem közelítem meg a divatot. A divat közelít meg engem.” 

 

                                                                                                                            /Daphne Guiness/

 


A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.

 

 

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Könnyű fogyás

Így hogyjál le könnyedén egy hét alatt

A fogyás nem sok mindenkinek megy, azonban sokaknak okoz komoly gondot. Itt van egy módszer, melyel azonban ez a folyamat sem lehet olyan vészes!

Így tehetsz ellenük!

Száraz bőr, zsíros haj, töredező körmök – mit tegyek?

A száraz bőr, a gyorsan zsírosodó haj, a könnyen töredező körmök bizonyára sok nő számára ismerősek. Zavaróak, ráadásul nem elég, hogy kellemetlenséggel járnak, a megítélésünket is befolyásolja, így az önbizalmunkra is kihat. Ebben a cikkben összegyűjtöttem néhány hasznos praktikát, amelyek hosszútávon segítenek ezeken a problémákon.

10 legszebb esküvői idézet

A legszebb esküvői idézetek, amik a te Nagy Napodat is teljessé tehetik

Esküvői idézeteket válogatni sosem egyszerű, mindenki szeretné a ehető legszebbet, legtökéletesebbet, legsokatmondóbbat kiválasztani, ami tükrözi nemcsak a Nagy Napot, hanem az egész kapcsolatot is. Segítségképpen hoztunk 10 csodálatos idézetet, amik a Ti Nagy Napotokat is tökéletessé varázsolhatják. 

alkalmi ruha

Esküvőre vagy hivatalos? Így válassz molett alkalmi ruhát az eseményre!

Idén is elérkezett az esküvőszezon! Ha Te is több meghívást kaptál idén nyárra barátaid, szeretteid nagy napjára, ideje beszerezni a legjobb alkalmi ruhákat! De hogyan tudod ezt megtenni molett lányként? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!