Miért érdemes még fogorvoshoz járni, ha nem kihúzatni akarjuk a fogunk?


Miért érdemes még fogorvoshoz járni, ha nem kihúzatni akarjuk a fogunk?


Fogorvos

A kérdésre a válasz természetesen az, hogy ne kelljen kihúzni a fogunk. Na de mi történhet velünk a fogorvosnál, ha nem úgy megyünk oda, hogy legszívesebben ordítanánk a fájdalomtól és a fogunk már megmenthetetlen? Mutatjuk!


Fogtömés és gyökérkezelés


Ezek a legalapvetőbb fogmegmentő konzerváló eljárások. Ha esetleg fogszuvasodás áldozata vagy, akkor érdemes a fogorvosodra hallgatnod, amikor azt mondja, hogy nem kell kihúzni a fogad, inkább válaszd ezen kezelések egyikét. A fogtömés egyébként értelemszerűen mindkét kezelésnél jelen van, a különbség az, hogy ha a fogidegeket éri a gyulladás, szükség lehet gyökérkezelésre, amivel eltávolítják azokat, majd ezt követi a gyökértömés és a fog visszaépítése szintén tömőanyaggal.


Fogkőleszedés


Nem csak azért fontos ám rendszeresen eltávolítani a fogkövet, mert sokkal esztétikusabban mutat fogsorunk, hanem azért is, mert a fogkő a baktériumok melegágya lehet, amely könnyen vezethet fogaink idő előtti elveszítéséhez.


Fogfehérítés


A fogkőleszedéshez hasonlóan dentálhigiéniai-esztétikai kezelés, azonban célja elsősorban esztétikai, tehát a minél ragyogóbb mosoly elérése.


Fogpótlások


Legyen szóakár teljes fogsor pótlásáról, akár egy-egy fog hiányáról, mindenképp érdemes belevágnunk. Ugyanis ha hosszútávon küzdünk foghiánnyal akkor nem csak esztétikai, de egészségügyi károkat is szenvedhetünk. Ilyen lehet például a hiányzó fog helyén fellépő csontsorvadás, amely megnehezíti a későbbi fogpótlást, vagy az állkapocsproblémák, esetleg a rágási, ebből fakadóan pedig az emésztési problémák.


Valóban drága fogorvoshoz járni?


A kezelésekért valóban ki kell adnunk egy-egy viszonylag jelentősebb összeget, ha magánfogorvoshoz járunk. Érdemes azonban azzal számolnunk, hogy ha rendszeresen veszünk részt kezeléseken, konzultációkon, elkerülhetjük azt, hogy a későbbiekben kelljen nagyobb összeget fordítanunk például fogpótlásra vagy csontépítésre. Ha még keresed a megfelelő magánfogorvost, a Lévai Dental oldalán tájékozódhatsz a fogászati árakról.
 

Szerző: SFV

címkék: Keresőoptimalizálás, Szépságápolás

Kommentek


Divat

Divat

A divat olyan mint az élet: állandó körforgásban van. Napról-napra változik és bizony előfordul, hogy ami tegnap még “trend” volt az ma már idejét múlt.

 

Legyen az női, férfi, ruha, cipő, lakás- az irányvonal minig adott, azt pedig a divat diktálja.

 

Divat tippek

Divat tippek

“Én nem közelítem meg a divatot. A divat közelít meg engem.” 

 

                                                                                                                            /Daphne Guiness/

 


A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.

 

 

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Könnyű fogyás

Így hogyjál le könnyedén egy hét alatt

A fogyás nem sok mindenkinek megy, azonban sokaknak okoz komoly gondot. Itt van egy módszer, melyel azonban ez a folyamat sem lehet olyan vészes!

Tippek ragyogó mosolyhoz

5 tipp a mindenkit elvarázsoló, ragyogó mosolyhoz

Tudtad, hogy a ragyogó mosoly a jó első benyomás titka? Egy nagyszabású kutatás szerint az amerikai felnőttek 48 százaléka szerint a mosoly a legfeledhetetlenebb tulajdonsága egy új ismeretségnek. Emellett 37 százalékuk úgy gondolja, hogy a görbe vagy foltos fogak kevésbé vonzóak. Szeretnél te is lenyűgöző, ellenállhatatlanul ragyogó mosolyt? Szakemberek árultak el 5 titkos tanácsot ehhez!

tágas iroda

5 tipp, amivel tágasabbnak tűnhet irodád!

Szeretnéd, ha szűkös irodád tágabbnak, világosabbnak látszana? Mutatunk néhány tippet, amivel átalakíthatod a teret és elérheted ezt!

Kis helyiségből tágas, világos szoba – trükkök, amelyekkel elérheted

A világos, tágas tereket mindannyian szeretjük – sajnos azonban nem mindannyian engedhetjük meg magunknak. Mit tehetsz azért, hogy kis szobád optikailag tágasabbnak, világosabbnak tűnjön? Mutatjuk!