A téli bőrápolás rejtelmei - így ápold Te is bőröd télen


A téli bőrápolás rejtelmei – ezeket kell tudnod Neked is


Téli bőrápolás

Télen még fontosabb a bőrápolás – ilyenkor ugyanis bőrünk könnyedén kiszáradhat, mely nem csak esztétikailag zavaró, de komoly fájdalommal is járhat. Előzd meg Te is a bőrszárazságot könnyedén – mutatjuk, hogyan!


A bőrszárazság különböző tünetekkel jelentkezhet – bőrpirosodás, hámló, majd kirepedezett bőr, melyet a kisebb-nagyobb sebek követhetnek, az azokkal járó fájdalommal.


Kirepedezett bőröm – mi a teendő?


A kirepedezett bőr a bőrszárazságnak már egyik komolyabb tünete, ami már több kellemetlenséget is okozhat. Kialakulásának oka lehet a bőr túlzott igénybevétele, ilyen például a gyakori kézmosás, de az sem ritka, hogy az őszi időjárással a szél teszi próbára bőrfelületedet. Együtt járhat bőrpirossággal, viszketéssel, bőrirritációval is. Érdemes azt is kiemelni, hogy vannak olyan esetek, amikor a kirepedezés oka valamilyen allergiás reakcióhoz köthető – ilyenkor érdemes felkeresni egy szakembert.


Amennyiben nem történik meg időben a kirepedezett bőr kezelése, az könnyedén vérzéshez, fájdalomhoz vezethet. Emellett pedig s kezelés azért is létfontosságú, mert bőrfelületünk elsődleges célja a kórokozókkal szembeni védekezés – ebben az esetben ugyanakkor a sebeken keresztül a baktériumok könnyedén szervezetünkbe juthatnak.


Íme, a gyors megoldás


Bár a kirepedezett bőr első ránézésre ijesztőnek tűnhet, gyógyítása egyszerűbb, mint gondolnád. Mind a megelőzésének, mind a kezelésének kulcsfontosságú pontja a megfelelő hidratáló krém kiválasztása.


Fontos, hogy bőrtípusodnak megfelelő krémet válassz, mely majd természetes összetevőkből készül, s nem tartalmaz alkoholt – utóbbi ugyanis hosszú távon képes még jobban szárítani bőrödet.


A Ceralbin termékcsaládja természetes alapanyagokkal dolgozik, gyógyszergyári minőséggel, remek megoldást nyújthatnak a bőrszárazság tüneteivel való küzdelemben. Akár extrém száraz bőr esetében is képesek rövid időn belül csökkenteni a bőrirritáció tüneteit, hiszen természetes bőrápoló lévén könnyedén segítséget nyújthat.

Szerző: TK

címkék: Szépságápolás

Kommentek


Divat

Divat

A divat olyan mint az élet: állandó körforgásban van. Napról-napra változik és bizony előfordul, hogy ami tegnap még “trend” volt az ma már idejét múlt.

 

Legyen az női, férfi, ruha, cipő, lakás- az irányvonal minig adott, azt pedig a divat diktálja.

 

Divat tippek

Divat tippek

“Én nem közelítem meg a divatot. A divat közelít meg engem.” 

 

                                                                                                                            /Daphne Guiness/

 


A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.

 

 

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Könnyű fogyás

Így hogyjál le könnyedén egy hét alatt

A fogyás nem sok mindenkinek megy, azonban sokaknak okoz komoly gondot. Itt van egy módszer, melyel azonban ez a folyamat sem lehet olyan vészes!

Tippek ragyogó mosolyhoz

5 tipp a mindenkit elvarázsoló, ragyogó mosolyhoz

Tudtad, hogy a ragyogó mosoly a jó első benyomás titka? Egy nagyszabású kutatás szerint az amerikai felnőttek 48 százaléka szerint a mosoly a legfeledhetetlenebb tulajdonsága egy új ismeretségnek. Emellett 37 százalékuk úgy gondolja, hogy a görbe vagy foltos fogak kevésbé vonzóak. Szeretnél te is lenyűgöző, ellenállhatatlanul ragyogó mosolyt? Szakemberek árultak el 5 titkos tanácsot ehhez!

tágas iroda

5 tipp, amivel tágasabbnak tűnhet irodád!

Szeretnéd, ha szűkös irodád tágabbnak, világosabbnak látszana? Mutatunk néhány tippet, amivel átalakíthatod a teret és elérheted ezt!

Kis helyiségből tágas, világos szoba – trükkök, amelyekkel elérheted

A világos, tágas tereket mindannyian szeretjük – sajnos azonban nem mindannyian engedhetjük meg magunknak. Mit tehetsz azért, hogy kis szobád optikailag tágasabbnak, világosabbnak tűnjön? Mutatjuk!