A téli bőrápolás rejtelmei - így ápold Te is bőröd télen


A téli bőrápolás rejtelmei – ezeket kell tudnod Neked is


Téli bőrápolás

Télen még fontosabb a bőrápolás – ilyenkor ugyanis bőrünk könnyedén kiszáradhat, mely nem csak esztétikailag zavaró, de komoly fájdalommal is járhat. Előzd meg Te is a bőrszárazságot könnyedén – mutatjuk, hogyan!


A bőrszárazság különböző tünetekkel jelentkezhet – bőrpirosodás, hámló, majd kirepedezett bőr, melyet a kisebb-nagyobb sebek követhetnek, az azokkal járó fájdalommal.


Kirepedezett bőröm – mi a teendő?


A kirepedezett bőr a bőrszárazságnak már egyik komolyabb tünete, ami már több kellemetlenséget is okozhat. Kialakulásának oka lehet a bőr túlzott igénybevétele, ilyen például a gyakori kézmosás, de az sem ritka, hogy az őszi időjárással a szél teszi próbára bőrfelületedet. Együtt járhat bőrpirossággal, viszketéssel, bőrirritációval is. Érdemes azt is kiemelni, hogy vannak olyan esetek, amikor a kirepedezés oka valamilyen allergiás reakcióhoz köthető – ilyenkor érdemes felkeresni egy szakembert.


Amennyiben nem történik meg időben a kirepedezett bőr kezelése, az könnyedén vérzéshez, fájdalomhoz vezethet. Emellett pedig s kezelés azért is létfontosságú, mert bőrfelületünk elsődleges célja a kórokozókkal szembeni védekezés – ebben az esetben ugyanakkor a sebeken keresztül a baktériumok könnyedén szervezetünkbe juthatnak.


Íme, a gyors megoldás


Bár a kirepedezett bőr első ránézésre ijesztőnek tűnhet, gyógyítása egyszerűbb, mint gondolnád. Mind a megelőzésének, mind a kezelésének kulcsfontosságú pontja a megfelelő hidratáló krém kiválasztása.


Fontos, hogy bőrtípusodnak megfelelő krémet válassz, mely majd természetes összetevőkből készül, s nem tartalmaz alkoholt – utóbbi ugyanis hosszú távon képes még jobban szárítani bőrödet.


A Ceralbin termékcsaládja természetes alapanyagokkal dolgozik, gyógyszergyári minőséggel, remek megoldást nyújthatnak a bőrszárazság tüneteivel való küzdelemben. Akár extrém száraz bőr esetében is képesek rövid időn belül csökkenteni a bőrirritáció tüneteit, hiszen természetes bőrápoló lévén könnyedén segítséget nyújthat.

Szerző: TK

címkék: Szépságápolás

Kommentek


Divat

Divat

A divat olyan mint az élet: állandó körforgásban van. Napról-napra változik és bizony előfordul, hogy ami tegnap még “trend” volt az ma már idejét múlt.

 

Legyen az női, férfi, ruha, cipő, lakás- az irányvonal minig adott, azt pedig a divat diktálja.

 

Divat tippek

Divat tippek

“Én nem közelítem meg a divatot. A divat közelít meg engem.” 

 

                                                                                                                            /Daphne Guiness/

 


A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.

 

 

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Könnyű fogyás

Így hogyjál le könnyedén egy hét alatt

A fogyás nem sok mindenkinek megy, azonban sokaknak okoz komoly gondot. Itt van egy módszer, melyel azonban ez a folyamat sem lehet olyan vészes!

Apának ajándék

Születésnapi ajándékötlet édesapáknak

Neked is ismerős az a szituáció, mikor évközben ezernyi jó ajándékötlet jut eszedbe, de amikor itt az alkalom, már ötleted sincs, mivel lephetnéd meg az ünnepeltet? Mostani cikkünkben az édesapáknak való ajándékbeszerzésben segítünk!

szájsebészet

Mikor elég a fogászatra mennünk, és mikor kell szájsebész?

Te is félsz a fogorvostól, a szájsebészeti műtétről pedig még csak hallani sem akarsz? Egyiktől sem érdemes félned, mutatjuk milyen esetekben esedékes, hogy szájsebész lásson el!

óriás trambulin rendelés

Tökéletes móka a gyerekek számára – Miért legyen otthon óriás trambulin a kertben?

A gyerekek imádják a pörgést és az ugrálást, így minden adandó alkalmat megragadnak játék közben, hogy ugrálhassanak. Egy óriási trambulin hatalmas élményt nyújt a kicsiknek egy játszótér vagy játszóház alkalmával, azonban az óriás trambulin rendelés már nem kiváltságos, és otthonra is könnyedén beszerezhetünk belőle egyet! Hidd el a gyerekek imádni fogják és még fejleszti őket!