Egészséges mosoly egy életen át: ezeket a tippeket tartsd be


A legjobb tippek a fogak egészségének megőrzéséhez


Egészséges mosoly egy életen át: ezeket a tippeket tartsd be

Szeretnéd egészségesen tartani fogaidat és ínyedet akár öreg korodig? Akkor ezeket a tippeket feltétlenül tartsd be, ha gyönyörű és egészséges mosolyt szeretnél!


Naponta egyszer használj fogselymet

Ha nemrég voltál fogorvosnál, valószínűleg megkérdezték tőled, hogy használsz-e rendszeresen fogselymet. Válaszként nyugtalan „Ummm igen, minden nap” mondtál? Nos, a fogorvos meg tudja mondani, ha ez nem igaz. Ha hazudtál a fogselyem használatról, legalább nem vagy egyedül. Egy felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 44% -a elismerte, hogy eltúlozza fogselyem használati szokásait. A fogmosás után a fogselyem a száj egészségének következő nagy pillére. Segít megelőzni az üregeket és az ínybetegségeket, eltávolítja a lepedéket és megállítja a fogkő lerakódását. 

A fogselyem használatának helyes módja:

 • Vegyünk kb. 20 cm hosszú fogselymet, és fonjuk rá nagyrészt mindkét kéz középső ujjai köré
 • Mutatóujjunkkal és hüvelykujjunkkal tartsunk kb. 5 cm fogselymet, majd csúsztassuk a fogselymet két fog közötti résbe.
 • Kövessü az egyik fog görbéjét az ínyvonalig
 • Amikor elértük az íny vonalát, hajlítuk a fogselymet „C” formába, és mozgassuk fel és le az ínytől
 • Folytassuk ezt az összes fog között (ne felejtsük el azokat sem, amelyek hátul vannak!), Minden alkalommal friss szakaszt használjunk a fogak között haladva.
 • Ha végeztünk, dobjuk el a fogselymet
 •  

Három-négy havonta cseréljük ki a fogkefét

Így nem kell egy hatástalan, kopott ecsettel foglalkozni, amely képtelen eltávolítani a lepedéket. A fogkefe típusa (kézi, elektromos, kemény, puha) nagyrészt a személyes preferenciáktól függ, de érdemes emlékezni arra, hogy a kemény sörtés kefék sokkal valószínűbb, hogy elkoptatják a fogzománcot.

 

Legyünk figyelemmel arra, hogy mit eszünk és iszunk

Egészségtelen ételek

A napi fogmosás és a fogselyem rutinja az alapja az egészséges fogaknak. De még könnyebbé tehetjük ezt a két munkát, ha megértjük, hogy bizonyos ételek és italok hogyan hatnak a fogakra. Saját „rossz” és „kedves” listánk van, amely segít megtudni, mely ételeket és italokat kerüljünk el, és melyek segítik elő valóban a száj egészségét.

Kerülendő ételek:

 • A cukros snackek, mint cukorka, szóda (még diétás szóda), sütemények és gabonafélék, savas környezetet teremtenek, amely megviselheti a fogzománcot
 • Keményítőtartalmú ételek, például kenyér, keksz vagy süti ugyanezt tehetik
 • A citrus - különösen a citrom - szintén bűnös
 • Az olyan italok, mint a kávé, a tea és a vörösbor elszennyezhetik a fogakat, ezért próbáljuk meg egy szívószálon át inni, hogy megkerüljük a fogmosást.

 

Ételek, amelyek segítenek a fogak egészségét fenntartani:

 • Az almákban sok a víz és a rost, és ropogós textúrájukkal tisztíthatják a fogakat és stimulálhatják az ínyt
 • A sajt jobb snack választás, mint a cukros vagy keményítős lehetőségek, és a benne lévő fehérje és kalcium erősítheti a fogzománcot
 • A zöldségek és a leveles zöldségek rengeteg vitamint tartalmaznak, emellett magas a kalciumtartalmuk
 • Igyunk vizet vagy tejet, hogy hidratálak maradjunk anélkül, hogy elszíneződnének fogaink

 

Évente kétszer keresük fel a fogorvost

És végül a rendszeres fogorvosi vizsgálatok a szájüregi egészség rejtvényének maradék darabjai. Ha félévente meglátogatjuk fogorvosunkat, akkor már a korai stádiumban elkaphatjuk bármilyen súlyos fogászati ​​problémát (például ínybetegség, fogtályog vagy üreg). Tegyük a fogorvosi látogatásokat a szokásos orvosi rutin részévé, és élvezzük az egészséges mosoly minden előnyét.

Ha pedig fájdalommentes fogászatot keresnél, válaszd a PureDental fogászatát, ahol garantáltan segítenek megelőzni bármilyen fogászati problémát!

Szerző: SzSz

címkék:

Kommentek


Divat

Divat

A divat olyan mint az élet: állandó körforgásban van. Napról-napra változik és bizony előfordul, hogy ami tegnap még “trend” volt az ma már idejét múlt.

 

Legyen az női, férfi, ruha, cipő, lakás- az irányvonal minig adott, azt pedig a divat diktálja.

 

Divat tippek

Divat tippek

“Én nem közelítem meg a divatot. A divat közelít meg engem.” 

 

                                                                                                                            /Daphne Guiness/

 


A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.

 

 

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Könnyű fogyás

Így hogyjál le könnyedén egy hét alatt

A fogyás nem sok mindenkinek megy, azonban sokaknak okoz komoly gondot. Itt van egy módszer, melyel azonban ez a folyamat sem lehet olyan vészes!

Tippek ragyogó mosolyhoz

5 tipp a mindenkit elvarázsoló, ragyogó mosolyhoz

Tudtad, hogy a ragyogó mosoly a jó első benyomás titka? Egy nagyszabású kutatás szerint az amerikai felnőttek 48 százaléka szerint a mosoly a legfeledhetetlenebb tulajdonsága egy új ismeretségnek. Emellett 37 százalékuk úgy gondolja, hogy a görbe vagy foltos fogak kevésbé vonzóak. Szeretnél te is lenyűgöző, ellenállhatatlanul ragyogó mosolyt? Szakemberek árultak el 5 titkos tanácsot ehhez!

tágas iroda

5 tipp, amivel tágasabbnak tűnhet irodád!

Szeretnéd, ha szűkös irodád tágabbnak, világosabbnak látszana? Mutatunk néhány tippet, amivel átalakíthatod a teret és elérheted ezt!

Kis helyiségből tágas, világos szoba – trükkök, amelyekkel elérheted

A világos, tágas tereket mindannyian szeretjük – sajnos azonban nem mindannyian engedhetjük meg magunknak. Mit tehetsz azért, hogy kis szobád optikailag tágasabbnak, világosabbnak tűnjön? Mutatjuk!