Így védd a fogaid minden nap a leghatásosabban


A fogak teljeskörű védelme napról napra


Fogaid védelme

Ha teljes egészében egészséges fogakat szeretnénk, akkor a szájhigiéniánk nem szabad, hogy a napi kétszeri fogmosásban kimerüljünk. Mutatjuk, mi mindent tehetsz még a fogaid és a szád épségének, egészségének megőrzéséért.


A savak a hibásak majdnem mindenért


Az egyik legkárosabb hatást a fogainkra a szénsavas üdítők és a citrusok gyakorolhatják. Ezek ugyanis savas hatásuk miatt demineralizációhoz vezethetnek, amely következtében a fogak is könnyebben sérülnek.


A fogmosás és a savak


Étkezés után érdemes leglább fél órát várnunk a fogmosással, mert ilyenkor lecsökken a száj pH értéke, így ilyenkor a fogzománc is könnyebben roncsolódik.
Ugyanezért érdemes figyelnünk arra is, hogy ne erősen dörzsöljük a fogainkat, hanem inkább egy puha sörtéjű, kisebb fejű fogkefét válasszunk, amely alaposabb fogmosást tesz lehetővé, ráadásul az ínyünket is nehezebben sértjük fel vele


Vízivászat


Minden más innivaló helyett és étkezések után is érdemes tiszta vízzel csillapítanunk a szomjunkat, ha vigyázni szeretnénk a fogainkra. A víz kémhatása ugyanis mivel nem savas, savkárokat sem okoz, ráadásul a nyáltermelést is fokozza, amely a fogak természetes tisztítószere, így segít az ételmaradékok eltávolításában és a száj normál pH-értékének visszaállításában is.


Rendszeres fogászati ellenőrzések


Bizony, a fogorvos is elkerülhetetlen – ha azonban rendszeresen (évente vagy félévente) látogatjuk meg a fogorvosunk, akkor nincs mitől tartanunk, hiszen így minden problémát időben ki tudunk küszöbölni és nagy fájdalmakkal sem kell majd szembenéznünk. 


Tipp: Ha még keresed a megfelelő fogorvost, jó szívvel ajánljuk a Móricz Dental fogászatát, ahol garantáltan jó ellátásban részesülsz majd. Fogászati áraikról Budapesten itt tudsz tájékozódni.

Szerző: SFV

címkék: Szépságápolás

Kommentek


Divat

Divat

A divat olyan mint az élet: állandó körforgásban van. Napról-napra változik és bizony előfordul, hogy ami tegnap még “trend” volt az ma már idejét múlt.

 

Legyen az női, férfi, ruha, cipő, lakás- az irányvonal minig adott, azt pedig a divat diktálja.

 

Divat tippek

Divat tippek

“Én nem közelítem meg a divatot. A divat közelít meg engem.” 

 

                                                                                                                            /Daphne Guiness/

 


A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.

 

 

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Könnyű fogyás

Így hogyjál le könnyedén egy hét alatt

A fogyás nem sok mindenkinek megy, azonban sokaknak okoz komoly gondot. Itt van egy módszer, melyel azonban ez a folyamat sem lehet olyan vészes!

Apának ajándék

Születésnapi ajándékötlet édesapáknak

Neked is ismerős az a szituáció, mikor évközben ezernyi jó ajándékötlet jut eszedbe, de amikor itt az alkalom, már ötleted sincs, mivel lephetnéd meg az ünnepeltet? Mostani cikkünkben az édesapáknak való ajándékbeszerzésben segítünk!

szájsebészet

Mikor elég a fogászatra mennünk, és mikor kell szájsebész?

Te is félsz a fogorvostól, a szájsebészeti műtétről pedig még csak hallani sem akarsz? Egyiktől sem érdemes félned, mutatjuk milyen esetekben esedékes, hogy szájsebész lásson el!

óriás trambulin rendelés

Tökéletes móka a gyerekek számára – Miért legyen otthon óriás trambulin a kertben?

A gyerekek imádják a pörgést és az ugrálást, így minden adandó alkalmat megragadnak játék közben, hogy ugrálhassanak. Egy óriási trambulin hatalmas élményt nyújt a kicsiknek egy játszótér vagy játszóház alkalmával, azonban az óriás trambulin rendelés már nem kiváltságos, és otthonra is könnyedén beszerezhetünk belőle egyet! Hidd el a gyerekek imádni fogják és még fejleszti őket!