Így védd a fogaid minden nap a leghatásosabban


A fogak teljeskörű védelme napról napra


Fogaid védelme

Ha teljes egészében egészséges fogakat szeretnénk, akkor a szájhigiéniánk nem szabad, hogy a napi kétszeri fogmosásban kimerüljünk. Mutatjuk, mi mindent tehetsz még a fogaid és a szád épségének, egészségének megőrzéséért.


A savak a hibásak majdnem mindenért


Az egyik legkárosabb hatást a fogainkra a szénsavas üdítők és a citrusok gyakorolhatják. Ezek ugyanis savas hatásuk miatt demineralizációhoz vezethetnek, amely következtében a fogak is könnyebben sérülnek.


A fogmosás és a savak


Étkezés után érdemes leglább fél órát várnunk a fogmosással, mert ilyenkor lecsökken a száj pH értéke, így ilyenkor a fogzománc is könnyebben roncsolódik.
Ugyanezért érdemes figyelnünk arra is, hogy ne erősen dörzsöljük a fogainkat, hanem inkább egy puha sörtéjű, kisebb fejű fogkefét válasszunk, amely alaposabb fogmosást tesz lehetővé, ráadásul az ínyünket is nehezebben sértjük fel vele


Vízivászat


Minden más innivaló helyett és étkezések után is érdemes tiszta vízzel csillapítanunk a szomjunkat, ha vigyázni szeretnénk a fogainkra. A víz kémhatása ugyanis mivel nem savas, savkárokat sem okoz, ráadásul a nyáltermelést is fokozza, amely a fogak természetes tisztítószere, így segít az ételmaradékok eltávolításában és a száj normál pH-értékének visszaállításában is.


Rendszeres fogászati ellenőrzések


Bizony, a fogorvos is elkerülhetetlen – ha azonban rendszeresen (évente vagy félévente) látogatjuk meg a fogorvosunk, akkor nincs mitől tartanunk, hiszen így minden problémát időben ki tudunk küszöbölni és nagy fájdalmakkal sem kell majd szembenéznünk. 


Tipp: Ha még keresed a megfelelő fogorvost, jó szívvel ajánljuk a Móricz Dental fogászatát, ahol garantáltan jó ellátásban részesülsz majd. Fogászati áraikról Budapesten itt tudsz tájékozódni.

Szerző: SFV

címkék: Szépságápolás

Kommentek


Divat

Divat

A divat olyan mint az élet: állandó körforgásban van. Napról-napra változik és bizony előfordul, hogy ami tegnap még “trend” volt az ma már idejét múlt.

 

Legyen az női, férfi, ruha, cipő, lakás- az irányvonal minig adott, azt pedig a divat diktálja.

 

Divat tippek

Divat tippek

“Én nem közelítem meg a divatot. A divat közelít meg engem.” 

 

                                                                                                                            /Daphne Guiness/

 


A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.

 

 

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Könnyű fogyás

Így hogyjál le könnyedén egy hét alatt

A fogyás nem sok mindenkinek megy, azonban sokaknak okoz komoly gondot. Itt van egy módszer, melyel azonban ez a folyamat sem lehet olyan vészes!

Tippek ragyogó mosolyhoz

5 tipp a mindenkit elvarázsoló, ragyogó mosolyhoz

Tudtad, hogy a ragyogó mosoly a jó első benyomás titka? Egy nagyszabású kutatás szerint az amerikai felnőttek 48 százaléka szerint a mosoly a legfeledhetetlenebb tulajdonsága egy új ismeretségnek. Emellett 37 százalékuk úgy gondolja, hogy a görbe vagy foltos fogak kevésbé vonzóak. Szeretnél te is lenyűgöző, ellenállhatatlanul ragyogó mosolyt? Szakemberek árultak el 5 titkos tanácsot ehhez!

tágas iroda

5 tipp, amivel tágasabbnak tűnhet irodád!

Szeretnéd, ha szűkös irodád tágabbnak, világosabbnak látszana? Mutatunk néhány tippet, amivel átalakíthatod a teret és elérheted ezt!

Kis helyiségből tágas, világos szoba – trükkök, amelyekkel elérheted

A világos, tágas tereket mindannyian szeretjük – sajnos azonban nem mindannyian engedhetjük meg magunknak. Mit tehetsz azért, hogy kis szobád optikailag tágasabbnak, világosabbnak tűnjön? Mutatjuk!