Mikor kell szájsebészhez fordulnunk?


Mikor elég a fogászatra mennünk, és mikor kell szájsebész?


szájsebészet

Te is félsz a fogorvostól, a szájsebészeti műtétről pedig még csak hallani sem akarsz? Egyiktől sem érdemes félned, mutatjuk milyen esetekben esedékes, hogy szájsebész lásson el!


Szájsebészeti műtétet általában olyan esetek igényelnek, ahol nehéz a kezelendő problémához való hozzáférés. Mutatjuk, melyek lehetnek ezek!


Fogak, amik anatómiailag eltérőek az átlagostól


Előfordulhat, hogy fogaink nem a jó irányban indulnak növésnek, vagy éppen alakjuk más, mint általában a fogaké –például több gyökerük van. Ilyen esetekben nem valószínű, hogy a fogorvos el tudja távolítani a fogat egy egyszerű fogó segítségével, így egy kisebb műtétre lesz majd szükség. Ebbe a kategóriába tartoznak egyébként a bölcsesség fogak is, amik nem akarnak kinőni, illetve a tejfogak, amik nem akarnak kiesni


Ciszták, amelyekhez egy apró bemetszés szükséges


A fogak gyulladása esetén előfordulhat, hogy ciszta alakul ki az egyik fogról kiindulva az azt körülvevő ínyen, fogágyon. Sajnos ez nem eltávolítható szájsebész segítsége nélkül, ugyanis egy apró bemetszésre van szükség, hogy kellően alaposan el tudják azt távolítani.


Fogászati implantátum elhelyezése


Bizony az implantátummal történő fogpótlás is szájsebészeti eljárás, hiszen ennek egyik első lépése, hogy beültetnek egy csavart az ínyünkbe, melyre új fogunk koronája kerülhet majd.


Csontpótlás


Ha régóta küzdünk foghiánynal, akkor könnyedén előfordulhat, hogy csontpótlásra lesz szükség, mielőtt megkapnánk új, pótló fogainkat. Ez a beavatkozás a szájsebészeten történik, azonban nem érdemes félnünk tőle!


Biztonságban a szájsebészeten


A szájsebészet sokkal kevésbé ijesztő, mint ahogyan hangzik, főleg, ha megtalálod a számodra tökéletes szájsebészeti klinikát. Én a Móricz Dental-nál tettem le a voksom, akiknél igazán betegközpontú ellátásban részesültek, ráadásul a kezelőorvosaim is vérbeli profik!

Szerző: SFV

címkék: Fogyás, Szépságápolás

Kommentek


Divat

Divat

A divat olyan mint az élet: állandó körforgásban van. Napról-napra változik és bizony előfordul, hogy ami tegnap még “trend” volt az ma már idejét múlt.

 

Legyen az női, férfi, ruha, cipő, lakás- az irányvonal minig adott, azt pedig a divat diktálja.

 

Divat tippek

Divat tippek

“Én nem közelítem meg a divatot. A divat közelít meg engem.” 

 

                                                                                                                            /Daphne Guiness/

 


A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.

 

 

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

Könnyű fogyás

Így hogyjál le könnyedén egy hét alatt

A fogyás nem sok mindenkinek megy, azonban sokaknak okoz komoly gondot. Itt van egy módszer, melyel azonban ez a folyamat sem lehet olyan vészes!

Kis helyiségből tágas, világos szoba – trükkök, amelyekkel elérheted

A világos, tágas tereket mindannyian szeretjük – sajnos azonban nem mindannyian engedhetjük meg magunknak. Mit tehetsz azért, hogy kis szobád optikailag tágasabbnak, világosabbnak tűnjön? Mutatjuk! 

otthoni divat

Új divat a lakásodban

A divat sokszor elképesztően gyorsan változik! Így van ez a lakások irányában is. Nemrégiben még a minimalista stílus volt felkapott, most viszont jönnek újra elő a természetes anyagokból álló darabok. Lessük meg, mi felkapott most az emberek körében!

Apró hibák orvoslása

Apró testi hibák, amelyek könnyedén orvosolhatók – ezt tanultuk a filmekből

A legtöbbünknek van az életében olyan pillanat, amikor teljesen elégedetlenek vagyunk magunkkal. Lehet, hogy ennek a kiváltója néha csak egy hiányzó fog, néhány plusz kiló, vagy egy apró bőrhiba, mégis a világ legcsúnyább emberének látjuk magunkat. Engedd meg, hogy segítsünk orvosolni a problémát a tévéműsorok és filmek tanulságaival!